About us                               Blog                                                Terms & conditions                                          Privacy Policy                                                Contact

​​WINDROSE TOURS (OPC) PVT. LTD. © 2020 ALL RIGHTS RESERVED. 

From
To

    Whatsapp, Viber +919810735422 

    manager@windrosetours.com

Indien är det näst folkrikaste landet i världen. Här lever över en miljard människor, varav ungefär 250 000 i huvudstaden New Delhi. Indiens största stad är däremot Bombay. Här lever ungefär 12,5 miljoner människor. Indien är ett land fullt av upplevelser. Det är också ett land präglat av kontraster. Här finns extrem fattigdom samtidigt som landet har haft en explosionsartad ekonomisk utveckling de senaste decennierna. Sedan Indiens självständighet från Storbritannien 1947 har landets ekonomi växt i en explosionsartad takt, och Indien har nu en alltjämt växande medelklass på ungefär 300 miljoner människor. Det finns också en utbredd fattigdom, även om klyftorna har minskat så är de ändå mycket större än vad vi européer är vana vid. På grund av en köpstark medel- och överklass finns det hotell och restauranger i de flesta prisklasser, från riktigt billiga budgetalternativ till exklusiva restauranger och boenden i världsklass. Det finns även shopping i alla tänkbara prisklasser, från stora köpcentrum till de mer traditionella marknaderna. Även landets geografi är skiftande. I norr kan du åka skidor och i söder kan du slappa på sandstränder under vajande kokospalmer. I Indien finns alltid något nytt att uppleva, och här finns verkligen något för alla intressen och smaker. För att resa till Indien behöver du visum. Det bör du ansöka om ungefär två månader innan din resa till Indien. Ditt pass måste också vara giltigt i åtminstone sex månader.

I Indien finns enormt mycket att se och uppleva. En resa till Taj Mahal är nästan ett måste för Indien-resenären, men det finns många andra platser med rik historia, fascinerande kultur och ett rikt folkliv att uppleva. Den bästa tiden att resa till Indien är under högsäsongen för turister mellan oktober och mars. Då är temperaturen behaglig och det är minst risk för regn. Undvik sommarmånaderna, då det är monsunsäsong. Kontakta din vårdcentral i Sverige för att få information om de vaccinationer du behöver för att resa till Indien. Skulle du ändå bli sjuk, har Indien mycket bra sjukvård.

Oavsett vad du är intresserad av kan du hitta det i Indien. I Goa kan du leva strandliv, bo på hotell vid de vackra stränderna, shoppa på de lokala marknaderna eller varför inte besöka ett hinduiskt tempel? I norra Indien kan du njuta av vackra scenerier och fascinerande tempel, du kan fotvandra i Himalaya, utforska djungeln eller uppleva någon av Indiens folktäta städers myllrande folkliv. Här samsas många religioner och kulturer. Att resa runt i Indien med tåg är en upplevelse du sent kommer att glömma. Många tar rundturen i vad som kallas Den gyllene triangeln, Delhi, Agra och Jaipur, och får då uppleva huvudstadens folkliv, det enastående Taj Mahal och den färggranna staden Jaipur, huvudstad i Radjastan. I Indien är mycket billigt, exempelvis souvenirer, mat och transporter. Te, tyger, smycken och kryddor är prisvärda saker att shoppa. Indien är ett land som måste upplevas, ett land av kontraster, kultur och historia. Många Indienresenärer återvänder för att upptäcka att det alltid finns mer att uppleva i detta ett av världens mest mytomspunna länder.


Taj Mahal- Indiens största turistmagnet är mausoleet Taj Mahal, välkänt över hela världen som en av världens främsta byggnader. Det var kejsare Shah som byggde palatset på 1600-talet till minne av sin fru. Kupolen pryds av kalligrafi från Persien och är det främsta exemplet på Mogularkitektur. Taj Mahal finns med på listan över världens sju nya underverk. Den heliga Gangesfloden är också ett bra sätt att uppleva Indien på. Här kan du se vardagsliv och religiösa ceremonier samt det fantastiska ljuset i gryningen. Det finns flera båtturer du kan göra på Ganges.


Goa- Upptäck Indiens skatter och färgglada kultur - följ med på en magisk resa genom norra Indiens pärlor, kombinerat med sol och bad i södra Indien. Ta med dig resväskan och förbered dig på att packa den full av minnen av färger, smaker, dans och musik! Ni väljer själva om ni på resans sista del vill till Goa i södra Indien med massor av sol och fantastiska stränder eller om ni hellre vill på tigersafari i Kerala och övernatta på en stämningsrik husbåt Kerala.

         Resor till Taj Mahal                    Indien Gyllene Triangeln           Gyllene Triangeln och Tigersafari    Gyllene Triangeln med Ganges

Verification: 0fcfa9f155b4cdbe